Trung tâm gia sư Hà Nội » Luyện thi vào lớp 10 chất lượng cao

Luyện thi môn Tiếng Anh vào lớp 10 THPT (đề 47)

[Giasudhsphn.edu.vn] – Luyện thi môn Tiếng Anh vào lớp 10 THPT- Trung tâm gia sư sư phạm Hà Nội.

Luyện thi môn Tiếng Anh vào lớp 10 THPT (đề 47):

Đề bài:

I. Choose the word or phrase (A, B, C, or D) that best completes each sentence.

6. We used to ……….past the market on the way to school.

A. walk                       B. walked                    C. walking                   D. have walked

7. Remember to turn ……….the light when leaving the office.

A. off                          B. on                           C. down                      D. in

8. Ho Chi Minh City is the ……….one in the country.

A. larger                      B. large                        C. largest                     D. largely

9. Some of my friends are going ……….the shore collecting garbage.

A. along                      B. apart                       C. ahead                      D. upon

10. We are ……….that the people have spoiled the beach.

A. disappointing         B. disappointed           C. disappointedly        D. disappointingly

11. Have you ever ………a letter to the local authorities to complain about the public transport in your town?

A. wrote                      B. writing                    C. write                       D. written

12. When are you ………vocation with your family, Lan?

A. on                           B. by                           C. with                                    D. to

13. If you ………late, you wouldn’t finish your work.

A. come                       B. coming                    C. to come                   D. came

14. Huong wishes she ………free time to visit her close friend in hospital.

A. to have                   B. have                        C. had                         D. having

15. I think I’ve lost my new hat. I’ve ………it everywhere but I can’t find it.

A. looked out              B. looked in                C. looked on               D. looked for

16. Hong failed the last test. ………she has to do the test again.

A. However                B. Although                C. Therefore                D. Because

17. Hue is not ………with her test result even though she’s got good marks.

A. satisfied                  B. satisfying                C. satisfactory             D. satisfaction

18. The earthquake in Kobe in 1995 ………severe damage.

A. made                      B. created                    C. caused                    D. worked out

II. Choose one suitable word to complete each of spaces in the following passage.

members, day, food, prepare, together, celebration, clean

Tet, the lunar new year holiday, is the most important (19) ………………..for Vietnamese people. It is a time for families to (20)………………..and decorate their homes and enjoy special (21)………………..such as sticky rice cakes. That is also a special occasion for family (22)………………..living apart to have free time to get (23)………………..or visit their relatives, friends, acquaintance who they can not see all the year round because of their business.

III. Give the suitable form of the words in brackets.

24. If we go on wasting water, there will be a (short)………………..of fresh water in a few decades.

25. According to the weather forecast, it will be (sun) ………………..tomorrow.

26. Festivals are (culture) ………………..factors which can help to understand a country better.

27. The street is (crowd) ………………..with people watching parades.

28. Young people are now very (interest) ………………..in chatting on the Internet.

IV. Identify the error in each of the following sentences.

29. If you decide (A) to take the space trip you (B) will have to get ready (C) few (D) month before the flight.

30. In 1964, a farmer (A) claimed he (B)saw an (C) egg-shape object in one of (D) his fields.

31. Many tourists (A) enjoying Vietnamese festivals (B) although they (C) do not understand Vietnamese (D) culture very much.

32. (A) The baby laughed (B) happy as she (C) played with her (D) toys.

33. I (A) met Dung, (B) who father (C) is working (D) with my brother.

V. Give the suitable form of the verbs in brackets.

34. Baird produced the first TV pictures in 1926, (do) ………………..he?

35. I ( not meet) ………………..Lan since we left school.

36. If Hoa (have) ………………..much money, she would travel around the world.

VI. Rewrite the following sentences.

37. Although they were poor, the children seemed very happy .                   Despite their

38. Laura painted a picture, and it’s being shown in an exhibition.   The picture

39. We have planted many tress in our school garden in the last few years.  Many trees

40. Columbus discovered America.      The explorer

ANSWER KEYS:

6. A     7. A     8. C     9. A     10. B

11. D   12. A   13. D   14. C   15. D   16. C   17. A   18. C

19. celebration

20.  clean

21. food

22. members

23. together

24. shortage

25. sunny

26. cultural

27. crowded

28. interested

29. D (months)

30. C (egg-shaped)

31. A( enjoy)

32. B ( happily)

33. B ( whose)

34. didn’t

35. have not met

36. had

37. Despite their poverty, the children seemed very happy .

38. The picture that Laura painted is being shown in an exhibition.

39. Many trees have been planted in our school garden in the last few years.

40. The explorer of America was Columbus.

—–THE END—–

* Trung tâm gia sư sư phạm Hà Nội cung cấp đội ngũ gia sư giỏi:

  • Cộng tác viên chủ yếu tại trung tâm gia sư Hà Nội là các bạn sinh viên trường ĐHSP Hà Nội, Cao Đẳng Sư Phạm Hà Nội, CĐSP Mẫu Giáo Trung Ương, ĐH Ngoại Ngữ Hà Nội, ĐH Khoa học xã hội & Nhân Văn
  • Cộng tác viên các bạn sinh viên trường: ĐH Ngoại thương, ĐH Bách Khoa Hà Nội, ĐH Hà Nội, ĐH Thương Mại…
  • Đội ngũ là các thầy cô của các trường THCS, THPT, ĐH-CĐ trên địa bàn Hà Nội.

* Hiện tại trung tâm gia sư sư phạm Hà Nội luôn mở các lớp gia sư cho các khối lớp từ tiểu học đến trung học phổ thông và ôn thi đại học

  • Gia sư sư phạm dạy cấp I – Bậc tiểu học : Gia sư các lớp 1 -> lớp 5: Luyện chữ cho trẻ, dạy tiếng anh cho trẻ , dạy văn, dạy toán…Do các sinh viên thuộc trường sư phạm tiểu học và sư phạm ngoại ngữ giảng dạy.
  • Gia sư sư phạm dạy cấp II – Bậc THCS: Gia sư các lớp 6 -> lớp 9: Nhận giảng dạy các môn THCS : Toán, Văn, Anh, Lý, Hóa…Và nhận gia sư ôn thi vào lớp 10 vào các trường chuyên tại Hà Nội.
  • Gia sư sư phạm dạy cấp III – Bậc THPT: Gia sư các lớp 10 -> lớp 12: Gia sư các môn theo khối trong trường đã học : khối A, B, C, D, V…và nhận ôn thi đại học tại nhà hay tại trung tâm tùy theo nhu cầu của gia đình phụ huynh.
  • Gia sư ôn thi Đại Học cấp tốc tại nhà: Dạy kèm cho các em ôn thi Đại Học các khối: A, B, C, D, V…tại Hà Nội.
  • Gia sư ôn tập theo nhu cầu của gia đình, các em học sinh.
  • Gia sư luyện thi cho các em vượt cấp: từ lớp 5 lên lớp 6, từ lớp 9 lên lớp 10, các chương trình ôn luyện vào các trường ĐH-CĐ.
  • Gia sư Hà Nội giành cho người đi làm: Tiếng Anh – Tiếng Pháp – Tiếng Nhật – Tiếng Trung – Tiếng Hàn – Tin học Văn Phòng, Tìm hiểu máy tính – Các ngôn ngữ lập trình: C#, PHP, Java…

* Tư vấn và tuyển sinh du học các nước: ÚC – NHẬT BẢN – ANH – MỸ – NEW ZEALAND

Mọi chi tiết xin liên hệ:

TRUNG TÂM GIA SƯ SƯ PHẠM HÀ NỘI

Địa chỉ:

Trụ sở chính: Tập thể Công nghệ phẩm – Tổ 2 – Văn Quán – Hà Đông – Hà Nội.

Cơ sở 2: Số 14 – Tổ 42 – Dịch Vọng Hậu – Cầu Giấy – Hà Nội.
Điện thoại: (043).990.6260 – Hotline: 0936.128.126 – 0966.552.847 – 0919.281.916.
Email: Taiducviet@gmail.com

Website: www.taiducviet.edu.vn – www.giasudhsphn.edu.vn

Facebook: https://www.facebook.com/luyenthivaolop10thukhoa

You can leave a response.

Đóng góp ý kiến