Trung tâm gia sư Hà Nội » Luyện thi vào lớp 10 chất lượng cao

Luyện thi môn Tiếng Anh vào lớp 10 THPT (đề 52)

[Giasudhsphn.edu.vn] – Luyện thi môn Tiếng Anh vào lớp 10 THPT- Trung tâm gia sư sư phạm Hà Nội.

Luyện thi môn Tiếng Anh vào lớp 10 THPT (đề 52):

Đề bài:

ĐỀ THI TUYỂN SINH  LỚP 10 THPT

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. house                            B. help                         C. hobby                    D. hour

2. A. worked B. cleaned C. watched D. stopped

3. A. lift                       B. living                      C. lively                                  D. lived

4. A. nicest B. best C. hottest D. largest

5. A. you               B. loud                             C. found                                D. about

II. Choose the correct word or phrase to fill in each of the following sentences:

6. I …. TV at home when suddenly the doorbell rang.

A. watched               B. was watching           C. have watched        D. am watching

7. They gave me a form and told me ……in it.

A to fill                           B. fill                          C. filling                            D. filled

8. I didn’t enjoy the party. – I …..

A. didn’t either              B. did neither               C. either did           D. didn’t neither

9. Most people prefer ……money to ….it.

A. to spend/ earn       B. spending/ earning    C. spend/ earn      D. spending/ earn

10. Joanna suggested ………….fishing this weekend.

A. to go             B. go                         C. going                          D. goes

11. She goes to the library three times a week. She …..reads books there.

A. never                     B. once                          C. rarely                         D. often

12. I’m not better…………. I’ve taken the pills.

A. although                   B. because               C. but                     D. therefore

13. Is this place ………….the accident happened?

A. that                        B. when                  C. where                   D. which

14. Students are encouraged to participate ……….….. sporting activities.

A. in                      B. for                            C. at                                        D. with

15. If a disaster ………….in an area, people from other areas will offer help.

A. will happen          B. happens                C. happening                     D. happen

16. The children laughed …………….when they were watching a comic.

A. happiness                             B. happy                      C. unhappy              D. happily

17. There is too much traffic. ……..…. the air is polluted.

A.  Therefore          B. Since                        C. However                           D. But

18. The most ….. earthquake in Japanese history damaged Tokyo and Yokohama.

A. dangerous               B. disastrous          C. extensive               D. tropical

19. Some …………..have modernized the long dress by printing lines of poetry.

A. poets                   B. tailors                       C. designers               D. writers

20. Henry,………… took Rita to the party, is very friendly.

A. who                      B. whom                     C. which                   D. that

III. Read the text carefully, and then choose the correct answer.

A recent investigation by scientists at the U.S. Geological Survey shows that strange animal behavior might help predict future earth-quakes. Investigators found such occurrences in a ten-kilometer radius of the epicentre of a fairly recent quake. Some birds screeched and flew about wildly; dogs yelped and ran around uncontrollably.
Scientists believe that animals can perceive these environmental changes as early as several days before the mishap. In 1976 after observing animal behavior, the Chinese were able to predict a devastating quake. Although hundreds of thousands of people were killed, the government was able to evacuate millions of other people and thus keep the death toll at a lower level.
21. What prediction may be made by observing animal behavior?
A. an impending earthquake

B the number of people who will die.
C the ten-kilometer radius of the epicentre.

D environmental changes.
22. Why can animals perceive these changes when humans cannot?
A Animals are smarter than humans.

B Animals have certain instincts that humans don’t possess.
C By running around the house, they can feel the vibrations.

D. Humans don’t know where to look.
23. Which of the following is not true?

A Some animals may be able to sense an approaching earthquake.

B By observing animal behavior scientists perhaps can predict earthquakes

C The Chinese have successfully predicted an earthquake and saved many lives.
D All birds and dogs in a ten-kilometer radius of the epicenter vent wild before the earthquake

24. In this passage, the word evacuate most nearly means……….

A remove                   C destroy                   D. exile                       D.  emaciate
25. If scientists can accurately predict earthquakes, there will be……….
A fewer animals going crazy                     B a lower death rate

C  fewer people evacuated                        D. fewer environmental changes.

IV. Fill in each numbered blank with one suitable word or phrases.

Are there intelligent (26)……………………on the other planets in our solar system? Maybe there are. In our own galaxy there are millions of stars. Some must have planets with conditions like those on earth (27) …………………….in space their could be other thinking beings.  They would probably look (28) ………………different that we might not recognize them as people. However, if the planet is older than our planet, they may know more than (29)……………… . They may have more progress (30) ………………….some aspects. They may be traveling in space and be examining human beings.

V. Complete the second sentence so that it has the similar meaning to the first.

31. We haven’t been to a concert for over a year.

The last time ………………………………………………….

32. It’s nearly twenty years since my father saw his brother.

My father ………………………………………………………

33. Richard can cook well.

Richard is ………………………………………………………………

34. Sue is excited about going to Spain on holiday.

Sue is looking ………………………………………………………..

35. The news about the famine distressed Josephine.

Josephine ………………………………………………………………..

KEYS :

1. D     2. B     3. C     4. B     5. A     6. B     7. A     8. A     9. B     10. C

11. D   12. A   13. C   14. A   15. B   16. D   17. A   18. B   19. A   20. A

21. A   22. B   23. D   24. A   25. B

26. stars        27. and          28. so             29. ever         30. in

31. The last time we went to a concert was over a year.

32. My father has not seen his brother for nearly twenty years.

33. Richard is a good cook.

34. Sue is looking forward to going to Spain on holiday.

35. Josephine was distressed by the news about the famine.

—–THE END—–

* Trung tâm gia sư sư phạm Hà Nội cung cấp đội ngũ gia sư giỏi:

  • Cộng tác viên chủ yếu tại trung tâm gia sư Hà Nội là các bạn sinh viên trường ĐHSP Hà Nội, Cao Đẳng Sư Phạm Hà Nội, CĐSP Mẫu Giáo Trung Ương, ĐH Ngoại Ngữ Hà Nội, ĐH Khoa học xã hội & Nhân Văn
  • Cộng tác viên các bạn sinh viên trường: ĐH Ngoại thương, ĐH Bách Khoa Hà Nội, ĐH Hà Nội, ĐH Thương Mại…
  • Đội ngũ là các thầy cô của các trường THCS, THPT, ĐH-CĐ trên địa bàn Hà Nội.

* Hiện tại trung tâm gia sư sư phạm Hà Nội luôn mở các lớp gia sư cho các khối lớp từ tiểu học đến trung học phổ thông và ôn thi đại học

  • Gia sư sư phạm dạy cấp I – Bậc tiểu học : Gia sư các lớp 1 -> lớp 5: Luyện chữ cho trẻ, dạy tiếng anh cho trẻ , dạy văn, dạy toán…Do các sinh viên thuộc trường sư phạm tiểu học và sư phạm ngoại ngữ giảng dạy.
  • Gia sư sư phạm dạy cấp II – Bậc THCS: Gia sư các lớp 6 -> lớp 9: Nhận giảng dạy các môn THCS : Toán, Văn, Anh, Lý, Hóa…Và nhận gia sư ôn thi vào lớp 10 vào các trường chuyên tại Hà Nội.
  • Gia sư sư phạm dạy cấp III – Bậc THPT: Gia sư các lớp 10 -> lớp 12: Gia sư các môn theo khối trong trường đã học : khối A, B, C, D, V…và nhận ôn thi đại học tại nhà hay tại trung tâm tùy theo nhu cầu của gia đình phụ huynh.
  • Gia sư ôn thi Đại Học cấp tốc tại nhà: Dạy kèm cho các em ôn thi Đại Học các khối: A, B, C, D, V…tại Hà Nội.
  • Gia sư ôn tập theo nhu cầu của gia đình, các em học sinh.
  • Gia sư luyện thi cho các em vượt cấp: từ lớp 5 lên lớp 6, từ lớp 9 lên lớp 10, các chương trình ôn luyện vào các trường ĐH-CĐ.
  • Gia sư Hà Nội giành cho người đi làm: Tiếng Anh – Tiếng Pháp – Tiếng Nhật – Tiếng Trung – Tiếng Hàn – Tin học Văn Phòng, Tìm hiểu máy tính – Các ngôn ngữ lập trình: C#, PHP, Java…

* Tư vấn và tuyển sinh du học các nước: ÚC – NHẬT BẢN – ANH – MỸ – NEW ZEALAND

Mọi chi tiết xin liên hệ:

TRUNG TÂM GIA SƯ SƯ PHẠM HÀ NỘI

Địa chỉ:

Trụ sở chính: Tập thể Công nghệ phẩm – Tổ 2 – Văn Quán – Hà Đông – Hà Nội.

Cơ sở 2: Số 14 – Tổ 42 – Dịch Vọng Hậu – Cầu Giấy – Hà Nội.
Điện thoại: (043).990.6260 – Hotline: 0936.128.126 – 0966.552.847 – 0919.281.916.
Email: Taiducviet@gmail.com

Website: www.taiducviet.edu.vn – www.giasudhsphn.edu.vn

Facebook: https://www.facebook.com/luyenthivaolop10thukhoa

You can leave a response.

Đóng góp ý kiến